Over mij

‘Als je een antropoloog naar organisaties laat kijken is het alsof je switcht van zwart-wit naar kleuren televisie’. Danielle Braun en Jitske Kramer

Corporate Antropologen kijken naar organisaties als stammen met een eigen leefwereld, gedragscodes en rituelen. Als antropoloog ben je altijd op zoek naar de DNA in het verhaal. Of dit nu het politie uniform is, het netcentrisch werken met een Landelijk Digitaal Informatiesysteem of de essentie van een boek of wetenschappelijk onderzoek.

Een Corporate Antropologische film is anders; we gebruiken de camera lens als vergrootglas voor ons antropologische oog op organisaties. Een Corporate Antropologische film neemt de kijker mee naar het onbewuste en maakt ongrijpbare onderwerpen weer grijpbaar. Maaike Broos creëert veel opdrachten in samenwerking met opdrachtgevers. Dit betekent dat het formuleren van de opdracht al vaak het startproces is van een antropologische zoektocht naar het onderwerp en de dilemma’s binnen organisaties. Het antropologisch onderzoek is op die manier onlosmakelijk verbonden met het project en de uiteindelijke film.